woensdag 13 juli 2011

ROOS

De NEP techniek kan met heel veel bladeren en het ene blad pakt beter uit als het andere. Zo heeft een eikenblad veel kleur en een vijgenblad ruikt heel lekker wanneer het gekneusd wordt.
Rozenbladeren zijn heel teer. Wanneer de roos bijna uitgebloeid is en bijna uit elkaar valt dan zijn de blaadjes het beste. Verdroogde bladeren geven geen of weinig kleur meer af.
Ik heb hier de blaadjes van een rode roos gebruikt. Ze geven een paarse kleur af.


6 opmerkingen:

Sproet zei

Wauw, Miek, wat een beauty!! Ik heb, in navolging van jouw voorbeeld, afgelopen maandag ook een blad, wat hortensiabloempjes en vrouwenmantel geplet in mijn cuttlebug..

Het blad is prachtig geworden, die verschijnt vast nog op mijn blog, ik moet het kaartje nog 'afwerken' de hortensiabloemen waren roze, werden een beetje blauwgroenig, leuk, zulke verrassingen.

De vrouwenmantel (bloemetjes) gaven geen denderend effect..Ik kijk ineens met andere ogen naar wat er in de berm (en tuin) staat..

Groet!

Anneke zei

Heel mooi effect zo met rozenblaadjes! Je maakte er een prachtkaart mee!

Yvonne zei

Leuk dat je de rozenblaadjes ook weer laat zien, met wederom prachtig resultaat! Mooie kaart Miek.
Ik ga dadelijk de bloemblaadjes van astertjes door de Cuttlebug halen, en blaadjes van een echinacea, ben benieuwd.
Groetjes van Yvon

Marian zei

Mooie kaart weer, het wordt tijd dat ik dit ook eens ga proberen, ik wordt nieuwsgierig naar de NEP techniek!

Marja's Stamp Addiction zei

Prachtig resultaat met de rozenblaadjes Miek en een prachtige kaart. Deze heb ik nog niet geprobeerd. Wel een met de blaadjes van de wijnruit en die moet ik nog plaatsen.
groetjes Marja

Anoniem zei

Je kunt zelfs dezelfde blaadjes van de rozen meerdere keren gebruiken. Worden de afdrukken steeds softer.Je krijgt ook een leuk effect met afgeriste blaadjes van de lavendel.
Bedankt voor deze leuke techniek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...